top of page
michael-marsh-X3zcUyFvneA-unsplash.jpg

PROCEDURAT ADMINISTRATIVE

Në jetën e përditshme, de shumë procedura administrative  duhet të kryhet për të qenë në gjendje të mirë (kërkesë për kartë identiteti, rinovim leje drejtimi etj.).

Keni nevojë për ndihmë dhe mbështetje për dosjet tuaja të aplikimit për ndihmë sociale?

Merrni ndihmë në hapat tuaja pranë jush

FranceServices

Kryerja e një procedure administrative në internet ndonjëherë është e ndërlikuar. Brenda 30 minutave nga shtëpia juaj, mund të merrni ndihmë nga një agjent i trajnuarFranceServicespër të përfunduar procedurat tuaja administrative.

logo_France-services_CMJN.jpg

Organizatat pranë jush

CIF

Në Francë, Fondi i Ndihmës Familjare (CIF) është përgjegjës për pagesën e shumë përfitimeve sociale (ndihma familjare, shtesa për strehim, RSA, etj.). Pra, ekzistojnë një mori procedurash për regjistrimin si përfitues, aplikimin për ndihmë sociale, deklarimin e ndryshimit të situatës etj.

Nëse dëshironi të kontaktoni CAF me telefon, duhet të telefononi numrin unik3230  (çmimi i një telefonate lokale)

Caisse_d_allocations_familiales_france_logo.svg.png

Ndihma administrative në lidhje me Tatimet

Nuk është gjithmonë e lehtë të kuptosh se si funksionojnë procedurat tatimore dhe të dish se me kë të kontaktosh në rast të çështjeve gjyqësore ose praktike.

Pavarësisht nëse janë pyetje në lidhje me të ardhurat tuaja tatimore referuese, njoftimin tuaj tatimor, një kreditim të mundshëm tatimor apo të tjera, dijeni se mund të kontaktoni Drejtorinë e Përgjithshme të Financave Publike (DGFIP) me email ose me telefon.

LogoDGFP-fr.png

Organizata për të rinj dhe studentë

Nëse jeni nën 25 vjeç, dy organizata duhet të kontaktohen si prioritet në varësi të situatës suaj dhe natyrës së kërkesave tuaja:

Për t'ju mbështetur në fushën e riintegrimit social dhe profesional

Misionet lokale

Një mision lokal synon kryesisht të rinjtë që kanë lënë sistemin shkollor ose që nuk kanë një punë. Pra nder mbështetje për të rinjtë e papunë, masat kryesore drejtohen nga misioni vendor. Por ofron mbështetje edhe për ata që ndjekin studimet ose janë aktivë.

missionlocale-studio509.png

KROUS

Qendra Rajonale për Punët Universitare dhe Shkollës (Crous) është një institucion publik nën mbikëqyrjen e Ministrisë së Arsimit të Lartë, Kërkimit dhe Inovacionit.

 

Misioni i saj është përmirësimi i kushteve të jetesës dhe punës së studentëve në Akademinë e Strasburgut.

1349px-Logo_Crous_vectorisé.svg.png
bottom of page